
Kicsiny, Ámde lelkes csapatunk hagyományai szerint az Ambassador Club Pécs tagjai minden év áprilisában a villányi Tiffán Pincészetben tartja klubnapját.
Nem lesz ez 2018-ban sem máshogyan, de ez nem jelenti azt, hogy a bormustra tekintetében „szakbarbárok” lennénk; szívesen fedezünk fel más pincészeteket is, így most – hosszas-hosszas, mintegy 3 perces, kapacitálást követően – a villányi Máyer Pincészet meghívásának teszünk eleget.
A kemencében sült malac, kacsa, liba mellé megkóstoljuk a friss borokat is, és természetesen nem hagyhatjuk ki Villány legjobbnak mondott szőlőültetvényei közül a Kopár dűlőben termett cuvee-t sem.
A Mayer Kopár Cuveé érdekessége, hogy 60 sor sauvignon, és 30-30 sor franc és merlot házasítása már a szüretkor megtörténik, így a bor egyben erjed és érik, többnyire 500 literes hordókban.
A Mayer Kopár Cuveé-t sötét rubinvörös szín, intenzív, invitáló szilva és szárított gyümölcsös aromák, kóstolás után a szájban érett, telt, gazdag, lédús fekete gyümölcs, finom füstösség, majd kellemesen rusztikus, fűszeres lecsengés jellemzi.