Kedves Clubtársunk!
Kedves Pártoló Tagunk!

Márciusban hagyományosan Közgyűlést tartottunk. Lehet, hogy többen már nem tudják miért. Március hóban alakultunk és így a clubévünk márciusban kezdődik. Természetesen a Gergely Naptárt elismerjük sőt tiszteljük és ahol lehet dicsérjük. A saját, egyéniesített clubnaptáriság – tudtunkkal – azonban nem ütközik semmiféle törvénybe, illemkódexbe, hatósági elvárhatóságba.

Idei Közgyűlésünkön nem értük el a saját Alapszabályunk által megszabott határozatképességet. Pedig fontos dolgokról beszélgettünk. Az új (nem is olyan nagyon új) 2013-as Ptk. igyekszik pontosítani a korábbi Ptk. által is megszabott előírásokat. De be kell látnunk, hogy a mi kis létszámú, szabadidős – és a szabadidőnkben a kötelezettségeket lehetőség szerint kerülő – asztaltársaság-szerű clubunk – az elvárt előírásokat már nem nagyon tudja teljesíteni.

Nem tűnik megoldhatónak a 2 évenkénti tisztségviselő választás, nem találunk megoldást, ha egy tisztségviselőnk lemond. Pályázatot mégse írhatunk ki a megüresedésre. Kis létszámunk miatt feleslegesnek látszik a Felügyelőbizottság létrehozása, nálunk értelmetlen a Küldöttgyűlések tartása. Számunkra nem életszerűek akár az összeférhetetlenség esetei sem. Nem kívánunk különösebben élni Jogi Személyiségünkkel, nincs igazi vagyonunk stb.

Természetesen továbbra is van törvényességi felügyeleti szervünk (Fővárosi Törvényszék!), és nagyon elfogadjuk utolsó közlésüket, miszerint beadványunkat a bíróság tudomásul veszi és korábbi bírósági irataink között kezeli.
Reméljük, hogy a már római jog által is ismert méltányos jog (ius aequum) elnézésével kezelik kis clubunk sajátosságait!

Menjünk tovább az ambassadori úton. (Via Ambassador)

Pécsi clubtársaink – nemes hagyományaik szerint – áprilisi első clubnapjukon villányi clubközi borkóstolást szerveztek. Ezen sajnos nem tudtuk képviseltetni magunkat. Távolról azonban, mintha éreztük volna, hogy a mi egészségünkre is isznak.  (Az ezzel kapcsolatos fényképek a nemzeti honlapon .)

Ezen a héten clublátogatást tettünk Székesfehérváron, az ottani Ambassador clubban. Még alakulófélben lévő kis club, a koronázó város cityjében. Kellemesen elborozgattunk a környék boraiból és próbáltunk egy kis ízelítőt adni a pesti club legutóbbi clubtémáiból.

Az előttünk álló húsvéti ünnepek alkalmából felhívjuk a figyelmet egy szinte elfeledett húsvéti ételre, a bárányra. Nemcsak a háztartások, de a vendéglők is elfeledték. Az óbudai piacon se látjuk. A Rozmaring étlapján sem fordul elő. Pedig a Rozmaring konyha reklámja lehetne a rozmaringos báránysült! Bibliai étel. Nincs különösebb kétség, hogy az Utolsó Vacsorán is bárányt ettek a tanítványok. Az Utolsó Vacsora feltételezett időpontjára / Kr.u.33. / már meglehetősen pontosan kialakult a hagyományos Széder vacsora menüje. Mert a vallástörténet elfogulatlan álláspontja szerint, az Utolsó Vacsora: Széder vacsora volt. Ezzel a kultúrsemleges megállapítással nem szeretnénk sem elkedvetlenedést sem felbátorodást kelteni…

Ha komolyan akarjuk venni, a húsvéti vacsorát hibátlan bárányt kell szerezni. Ez mindjárt nem kis gondot jelent urbánus tájékozottságunknál. Honnan ismerni meg egy szegény bárány hibáit, vagy még inkább hibátlanságát. (?) Ilyenkor tűnnek elő szívesen felejtett fogyatékosságaink…

Bornemisza Anna szakácskönyvében 1680-ból még 28 fajta étket kínálnak a” báránybúl.” Még a fejét is javasolják megfőzni, tehénhús lében, ecettel, tyúkmonnyal, írósvajjal, zöld füvekkel, reszelt cipóval. És akinek ez nem ízlett, ott volt még 27-féle bárányétek.

De az Ambassador estéknél nem csak étkekkel, igékkel is élünk. Februárban rendesen körülültük a jó öreg törzsasztalt. Kicsit végigbeszéltük a szerzői jogok, tudni érdemes történeteit.
Az e havira tervezett beszélgetésünk, országunk jelenlegi gazdasági helyzetére irányul. Clubtársunk , aki már sok érdekes és meglepő gazdasági elemzéssel ismertetett meg minket, most is igényes kritikát ígér.

Így a fentiek alapján örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubösszejövetelünk pontos időpontja

2017. április 20. (Clubcsütörtök)
Helyszín : Rozmaring Vendéglő (Óbuda, Duna part)
Kezdet: 18:30 óra

Javasolt témáink:
1. Aktuális Ambassador Információk
2. Ambassador asztali beszélgetések: Vírusos kiszáradás! Gazdasági helyzetünk diagnózisa!
Előadó: dr. Rózsahegyi György clubtársunk (Pénzügyi Kutató Intézet)
3. Egyéb

Clubestéinkre minden Ambassadort szívesen várunk, ha erre jár!

A többit pedig megbeszéljük majd a clubban.

A közeli Ünnepekhez, Húsvét minden örömét és szépségét kívánjuk. A kis clubunkban nem ritka György nevű clubtársainkat ezúton is köszöntjük.

Kelt, Óbudán, 2017 április avagy, Szent György havának 13. napján, Nagycsütörtökön.

Ambassador üdvözlettel

Ujlaky György
Clubelnök

Vírusos kiszáradás ….mmm