Ambassador Club Kisbér - honlapköltöztetésBizonyosan feltűnt a kedves honlap-látogatóknak, hogy a “kezdeti lelkesedés” után a honlapon lévő bejegyzések száma – finoman szólva – megcsappant.

Nem azért történik mindez, mert nem zajlik élet a klubban, hanem

– elsodor bennünket az élet; a kellemesen fárasztó nap és klubnap után, késő este hazatérve, friss élményekkel telve zsong az agyunk, és úgy gondoljuk, majd holnap megírjuk… 😉

– eljön a holnap, a holnappal együtt a munkahely tengernyi gondja, hadakozás a gazdasági recesszióval, csata a politikával, küzdelem a csekkek hadával, és még a kutya is megrágja a frissen ültetett virágainkat… 🙂

– a holnapból holnapután lesz, egyel mindig hátrébb sorolódik az eredeti szándék, és egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy újabb klubnap, újabb esemény, újabb élmény, és kezdődik, folytatódik a körforgás elölről…

– bevallható az is nyugodtan (hiszen számolatlanul vagyunk még hasonlóan), hogy a számítógép kezelése, vagy egy új program kezelése ugyan nem az ördögtől eredő rossz, de egy bejegyzést írni, képet feltölteni, cikket formázni, közzétenni, kezelni; nem szövődik kellemes álmainkba; számtalanszor előfordul, hogy a kis, kockás füzetünkbe, vagy A4-es lapokra felírjuk a vázlatot, és aztán az kallódik az asztalunk egyik sarkától a másik sarkáig, míg – jobb esetben – valahol a fiókunkba köt ki.

Csak néhány dolgot soroltunk fel, ami azt indokolja, hogy változtassunk egy kicsit a metodikán; a több, különálló Ambassador honlapot (jelenleg: Pécs, Duna, Kisbér és NAC) egy honlappá vonjuk össze, értelem- és célszerűen az Ambassador Club Magyarország honlapja alá, hasonló elven, ahogyan azt a Nemzetközi Ambassador Club is teszi; egy közös honlapra hozza össze, hálózatszerűen, az egyes nemzetek honlapjait.

Számolatlan okból kifolyólag szeretnénk önálló magyarországi honlapot működtetni (pl. nyelvi különbözőségek áthidalása, teljes nemzeti identitás megőrzése, egyszerűbb kezelhetőség, gyorsabb reagálás a saját életünkkel kapcsolatban, stb).

Már épül(get) egy ideje a Nemzeti Ambassador Club Magyarország hivatalos honlapja, és a saját domain név (ambassador-kisber.hu) használatával integrálódni fogunk erre az oldalra. Konkrétan ez azt fogja jelenteni, hogy amikor az internetes böngészőnk (Firefox, Google Chrome, Opera, Safari (magyar nyelven nem elérhető), Internet Explorer) címsorába beírjuk a www.ambassador-kisber.hu címet, akkor a látogató automatikusan, szinte észrevétlenül átirányításra kerül a Nemzeti Ambassador Club Magyarország honlapjának azon oldalára, amely az Ambassador Club Kisbér-t mutatja be.

Természetesen, a változásig valamennyi tartalom, ami eddig ezen a honlapon volt (cikkek, fotók, dokumentumok), áthelyezésre kerül a NAC Magyarország honlapjára, és a változás a saját levelezőrendszer működését sem befolyásolja.

Ezek után, ha mégis megírnánk a beszámolót, akkor azt rögtön a teljes közösség egy oldalon láthatja, érzékelheti, hogy miképpen zajlik az élet az egyes klubokban, inspirálhatja a klubokat arra, hogy mégiscsak készüljön el az a pár soros beszámoló.

Az átállással kapcsolatban külön tennivalója senkinek sem lesz; amikor azt érzékeljük, hogy a szokásos domain nevet beírva nem a megszokott felületre jutunk, akkor megtörtént az átállás.

Reméljük, hogy ez a technikai döntés elnyeri a tagság és a honlap látogatóinak tetszését!

Megjegyzés: Tudjuk jól, hogy nagyon sokan a Windows-hoz ingyenesen adott Internet Explorert használják az internet böngészésére, de – sajnos – ez a böngésző követi legkevésbé a trendeket, nemzetközi szabványokat, és tele van olyan biztonsági résekkel, amelyek a felhasználók biztonságos internetezését kedvezőtlenül befolyásolhatják.

Honlapunkat (mint eddig is) a jóval rugalmasabb, biztonságosabb, szabványkövetőbb, ugyancsak magyar nyelvű és ingyenes Firefox és a Google Chrome internetes böngészőkhöz optimalizáltuk, mindenkinek ajánljuk, hogy pár kattintással ezek egyikét telepítsék és használják.