Vincze Csilla Anna

A pécsi Nevelők Háza Egyesület ügyvezető igazgatójaként két évtizede a város és megye közművelődésének és civil életének meghatározó személyisége. Az 1992-ben alakult egyesület alapítótagja.

Tanulmányait Pécsett végezte a Pécsi Tudományegyetemen és szinte a kezdetektől fogva a közművelődés-kultúra és a közösségfejlesztés területén tevékenykedett.

Vezetésével az elmúlt években a Nevelők Háza Egyesület országos viszonylatban is elismert fejlesztő szervezetté, a Civil Közösségek Háza pedig a helyi önszerveződő közösségi élet otthonává válhatott. A Ház otthont biztosít több mint 60 körnek, klubnak, egyesületnek, alapítványnak.  

A Pécsi Kamarakórus tagja. 10 alkalommal vett részt és szervezte az 1964 óta kétévente megrendezésre kerülő Pécsi Nemzetközi Kamarakórus Fesztivált és Versenyt, amelynek háziasszonya és titkára. A Kamarakórus Fesztiválok sikerének is köszönhető, hogy 1988-ban Pécsett került megrendezésre a 10. Európa Cantat, melynek rendező bizottsági tagja volt.

Több hazai és nemzetközi szervezetnek, szövetségnek és hálózatnak tagja, valamint konferenciák, workshopok előadója, témavezetője határokon innen és túl.

A magyar nonprofit szektor elismert szakértője.

1995-ben részt vett a USAID-United Way International ?Hálózat a Demokráciáért? Program szakértői csapatában, melynek eredményeképpen 1998-ben megnyitotta kapuit a Civil Közösségek Háza. 1999-ben részt vett a megyei civil szolgáltató házak nemzeti program kidolgozásában.

2004-2006 között a Nemzeti Civil Alapprogram első tanácsának a dél-dunántúli regionális elektori gyűlés által megválasztott tagja volt.

Részt vett a Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 pályázat, valamint a város kulturális, valamint civil koncepciójának kidolgozásában és véleményezésében.

Az általa vezetett Nevelők Háza Egyesület Pécs Város Közművelődési Tanácsának alapító tagja.

Díjak:

2006

Magyar Teleház Szövetség Dél-Dunántúli Regionális Tagozatának Mecénás Díja

2008

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata ? Pécs Város Közművelődési Díja

2009

Kórusok és Zenekarok Országos Szövesége (KÓTA) ? Mecénás Díj

2012

Az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének díja a pécsi és baranyai civil szervezetek szolgálatáért és támogatásáért