Ambassador Club MagyarországKedves Barátaink!
Kedves Új és Régi Ambassador Club Tagok!

Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm az Ambassador Club Kisbér tagjait és vendégeiket a Nemzeti Ambassador Club Magyarország elnökeként abból az alkalomból, hogy az Ambassador Club Kisbér a világot átfogó, behálózó nagy Ambassador-család hivatalos tagjaivá vált a mai napon.

Tudjuk jól, hisz’ mi is átéltük/átéljük a naponkénti küzdelmeinket, hogy milyen nagy elhatározás és milyen nagy munka van az Ambassador Club Kisbér létrehozásában, ahogyan a meghívótokban is írjátok: “…hosszas és fáradtságos előkészítő munka után, immár minden “apró csavart” a helyére téve..”.

A múlt században, az elnyomás évei alatt Bibó István filozófus arra kérte a sorsukért, közösségeikért, a nemzetért aggódó gondolkodó és cselekvő embereket, hogy hozzák létre a szabadság kis köreit, így alulról, önkéntesen szervezve ellenállást az elnyomással szemben.

Ma nem élünk politikai elnyomás alatt, azonban az anyagi javakért folyó mohó küzdelemben háttérbe szorulnak, elhomályosulnak az emberi és a természeti értékek. E kihívásra a társadalom többsége apátiával, ellenségeskedéssel, csigaházba való visszavonulással, egyéni életstratégiákkal válaszol.

Mi, Ambassadorok, nem akarunk ebbe az irányba sodródni. Azért hoztuk létre önként, alulról szerveződve a rendszerváltás után klubjainkat, hogy az olyan fontos emberi értékeket, mint a barátság, humanizmus, tolerancia, aktívan gyakoroljuk, ebben támogassuk, motiváljuk egymást, hogy jó példát mutassunk családjainknak, környezetünknek.

Kedves Ambassador Club Kisbér Tagok!

Nagyon büszkék vagyunk rátok, hogy az eddigi utatokat tovább járva, immáron hivatalos keretek között is kimondjátok, hirdetitek velünk együtt, önként vállalva, hogy a barátság, a humanizmus, a tolerancia olyan emberi értékek, amelyeket minden körülmények között, határok nélkül, függetlenül a társadalmi és gazdasági viszonyoktól, meg kell óvnunk, meg kell őriznünk, de legfőképpen meg kell élnünk a mindennapjainkban.

A klub munkájához a magyar és a nemzetközi Ambassador-társadalom nevében kívánok sok örömet, kitartást, egészséget, barátságot!

Az Ambassador Club Kisbér tagságát a mai naptól hivatalosan is a Nemzeti Ambassador Club Magyarország tagszervezetének nyilvánítom.